hits

Denne lunsjen m du prve!

Rekk opp hnden, alle som er lei av brdskiver i matpakken! Det er S typisk oss i Norge med stusselige matpakker, dag etter dag. Lunsj trenger ikke vre knekkebrd med hvitost og et eple! Hva med grove vafler, pastasalat eller pitabrd med fyll?

Hver morgen lager jeg i stand lunsjpakke til skolen, og til jobb. Da jeg sto opp i morges fikk jeg lyst til lage noe meg noe godt - valget falt p kokoslapper! ♥ 

Disse hadde jeg med meg p jobb i dag. Jeg holdt meg mett gjennom hele vakten, i motsetning til med trre knekkebrd, hehe! Oppskriften har jeg egentlig bare satt sammen selv. Her har dere den;

KOKOSLAPPER

2 dl hvetemel (kan byttes ut med annet mel)

1 dl havremel

1/2 ts salt

1 boks kokosmelk

1 dl melk (jeg brukte rismelk)

2 egg

Litt smr til steking

 

Bland mel og salt. Tilsett litt og litt kokosmelk og vanlig melk. Ha s i eggene. Stekes i litt smr, p svak varme til de er lys gylne. Toppes med revet kokos, br, frukt eller hva du vil!

Velbekomme!



Tusen takk for fine kommentarer p forrige innlegg! Det er s hyggelig nr dere kommenterer. Sm hydepunkter i hverdagen, det! Det gir meg ogs en liten pekepinn p hva dere vil lese om, det er jo dere jeg skriver for ♥

N m jeg se og f lagt meg snart. Alarmen er stilt til 6 i morgen tidlig, vi skal nemlig i barnedp som er 2 timer unna. Kjolen henger klar og kaken er ferdig, s alt er klart til den store dagen. Tror det blir en veldig fin dag! 

God natt!

Plutselig ble det in vre vegetarianer



"Er du vegetarianer?"

Sprsmlet har jeg ftt relativt hyppig den siste tiden. Ikke helt uten grunn, vel og merke. Jeg var nemlig vegetarianer fra jeg var 13 til jeg ble 18. Jeg har ikke noe problem med velge vegetariske mltider av og til. Faktisk ganske ofte. Selv om jeg ikke er vegetarianer lenger, er jeg fortsatt glad i vegetarmat. 

Da 13 r gamle Hanna Marie bestemte seg for kutte ut kjtt, kjente jeg nesten ingen andre som var det. Det var et selvstendig valg, som jeg er stolt av ha gjennomfrt i en s ung alder. Fr dette, spiste jeg nesten ikke grnnsaker. Kjtt, poteter og saus var en vanlig kombo for meg. Fra dagen jeg ble vegetarianer, oppdaget jeg en verden av nye smaker og krydder. Jeg smakte p masse forskjellige grnnsaker, belgfrukter og salat. Plutselig spiste jeg s og si alt. bli vegetarianer var en helomvending for meg. Det ble ikke en stor omveltning p grunn av kjttet som gikk bort. Det ble en helomvending fordi jeg gikk fra like f ting, til spise alt.

N derimot, har flere og flere blitt nysgjerrig p et vegetarisk kosthold. Det har blitt en trend, rett og slett! Flere bloggere, blant annet Emilie Nereng og Kristine Ulleb, skriver om vegetarisme! Jeg synes det er flott at kjente personer gr ut og snakker positivt om vegetarisme ♥ 

Selv om jeg var stolt over valget mitt, snakket jeg ikke hyt om det. Det var jo ikke veldig vanlig vre vegetarianer i Norge, ikke det jeg visste om hvertfall. Men noen kjente jeg. Kun da jeg mtte si fra om det fr selskaper, bursdager og lignende, sa jeg det. Eller da jeg fikk sprsmlet direkte. Jeg ville ikke vre til bry, rett og slett. Selv om det er lett lage vegetariske middager. Jeg fikk ofte kritiske sprsml av foreldrene til noen venner om hvorfor jeg var vegetarianer. Mens min egen familie og mine andre venninners familie respekterte det. Om at jeg mtte passe p f i meg alle nringsstoffer og at jeg kunne f mangel p protein. Jeg fikk aldri problemer med noen av delene. At man fr mangel p protein av vre vegetarianer, er en myte. Du m ikke spise kjtt for f proteiner! (La meg bare nevne det hye proteininnholdet i f.eks linser, bnner, mandler, egg og soyaprodukter/kjtterstatninger!) 

Jeg flte at jeg mtte forsvare mitt eget kosthold. 

leve som vegetarianer i seg selv, var ikke vanskelig i det hele tatt. Heller ikke p julaften. Eller 17. mai. Grunnen til at jeg begynte spise kjtt igjen, var for slippe si fra om at jeg var vegetarianer fr middagsbesk og lignende. S det var et kjttfritt alternativ jeg kunne spise. Jeg ville ikke at noen skulle mtte lage ekstra mat fordi jeg var vegetarianer. La meg understreke, det var aldri noe problem f det! Men jeg ville ogs ha muligheten til spise pepperonipizzaen som var i venninnebursdagen, tacoen hos en venninne eller kebaben p hjrnet. Uten mtte si fra om noe. 

er vegetarianer var uansett noe av det beste jeg har gjort. Jeg fikk mer energi, oppdaget nye smaker, fikk et sunnere og fyldigere hr (helt sant, folk kommenterte det!) Og jeg gikk ut av en verdifull erfaring. Jeg har venner som ble inspirert, spurte meg om rd og ville bli vegetarianere selv! Dette var aldri noe jeg forventet! 

Husk at leve vegetarisk, betyr bare ikke spise kjtt. Det er ikke s stort som mange tror. Du trenger ikke endre hele livsstilen din. Bare erstatt kjttet med noe annet, eller lag retter som er vegetariske fra fr av.

Vegetarisme er ingen diett. 5:2-dietten, lavkarbo, steinalderkosthold eller Grete Roede-kur er noe helt annet. Disse kostholdene krever langt mer planlegging, struktur og viljestyrke enn hva droppe kjtt gjr. Vegetarisme blir ikke frardet av helsemyndighetene, tvert i mot nevnes det mange fordeler med det!

rene som vegetarianer gikk over all forventning, og jeg har aldri angret p det. bli vegetarianer er et personlig valg, og jeg snakker kun for meg selv. Men hvis man vil, er det ingenting i veien for bli det.

Spr hvis dere lurer p noe om vre vegetarianer - jeg svarer i kommentarfeltet!

Enkelt og godt: Kryddermarinerte kikerter

Dere liker finne oppskrifter her p bloggen, det har mange av dere gitt tilbakemelding p. Annbjrg viste meg det jeg jeg skal presentere i dag; Kikerter ristet med krydder! Raskt, lettvint og for godt til motst! Veldig godt for eksempel lage kjapt etter skolen, ta med i lunsjpakken, som snacks eller p middagstallerkenen.

Hell kikertene over i en stor form, stor nok til at det ikke ligger opp hverandre. Bland olje og krydder inn i kikertene. Stek p 225 grader i 20 minutter. Pass p at det ikke brenner seg mot slutten av tiden. Spis og nyt!

Bacon -og linsesalat

Tid for en oppskrift igjen! Denne varme salaten er s god at du fr vann i munnen, og det beste er: den er s lettvinn at alle kan lage den! Ingrediensene er heller ikke s altfor mange. S her er det enkelt tr til p kjkkenet med en god lunsj -eller middagsrett! Den rkte smaken av bacon sammen med linser gir en spenstig smak, og krutongene setter prikken over i-en! Det morsomste er at jeg bare sveiset i hop noen godsaker jeg hadde i skapet, ogs endte det opp med bli en utrolig smakfull salat! Faktisk s godt at jeg forbyr dere ikke prve det ut, hehe!

DU TRENGER

♥ 1 pakke bacon

♥ 2 bokser rde linser

♥ 1/3 pose revet grnnkl

♥ krutonger, gjerne med hvitlk & urter

♥ hvitlkpulver

♥ rmme -eller hvitlksdressing

Det lnner seg begynne med grnnklen, om du skal bruke samme stekepanne. Start med  steke grnnklen i litt olje, p middels varme i 3-4 minutter til det er litt sprtt. Ha det s over i et drslag og la det renne av seg.

Klipp opp baconet i sm biter og over i pannen. Stek til det er sprtt, og la det renne av seg etterp slik som med grnnklen. Legg grnnklen og baconet over i skler hver for seg. 

Hell av vannet p linsene, deretter brer du et lag med linser utover i en stor form. Bland alle ingrediensene i formen, og legg p krutonger til slutt. Smak til med litt hvitlkpulver og topp med dressingen. Hper det smaker!

Si meg gjerne hva dere synes, hvis dere tester det ut! 

Friskt, fruktig og fargerikt

Mango

♥ Banan

♥ Appelsin

♥ Pre

♥ Vaniljekesam

♥ Tannpirkere

1. Kutt opp all frukten 

2. Skjr opp i rsm biter og tre p tannpirkerne

3. Server vaniljekesam eller yoghurt i en skl i midten, og server!

Kjempegod morgendrikk

Syk, forkjlet, eller bare lei av te? Jeg kan med hnden p hjertet si at denne drikken vinner over alle teer jeg har prvd! Ingefr er kjent for sin helsebringende og bakteriedrepende effekt, og samme med honning og sitron. Er du pjusk og slapp br du absolutt prve denne! Selvflgelig kan den drikkes som en vanlig morgendrikk ogs, istedenfor te eller kaffe. 

DU TRENGER

Kok opp 2,5 dl vann

♥ Skjr 2 skiver ingefr og 1 sitronskive, og ha det oppi koppen 

♥ Ha oppi en teskje honning 

Hvis du prver denne, gi meg gjerne en tilbakemelding p hva du synes!

Verdens beste asiatiske rett

Denne retten har en venninne av meg funnet p helt selv, og ikke brukt oppskrift heller. Jeg tok meg friheten av  dele den med dere, for den er rett og slett for god for  vre hemmelig, hehe.

 

DU TRENGER

2 bokser kokosmelk

♣ 1 boks kikerter

♣ 1 boks rde linser eller trkede linser

♣ 4 porsjoner jasminris

♣ 2 ts rd karri pasta (fs kjpt p innvandrerbutikker og noen matbutikker)

♣ 2 cherrytomater

♣ 1 paprika

 

1. Hell kokosmelken i en kjele og tilsett red curry pastaen. Kok opp og rr av og til.

2. Kok opp jasminris i en annen kjele.

3. Hakk opp tomater og paprika.

4. Nr sausen er kokt opp har du i tomater, paprika, kikerter og linser.

5. Ha jasminrisen p en tallerken og hell sausen over. 

Velbekomme!

Wraps p 2 minutter

Det var en periode jeg la ut en del oppskrifter p bloggen. Og dere var veldig positive til det, so why not keep going. I dag tenkte jeg vise hvordan dere enkelt kan lage en forrett, lunsj eller kveldsmat for eksempel. Nemlig wraps! Denne oppskriften holder til 4 sm wraps.

DU TRENGER

♥ 1 tacolefse

♥ 4 tannpirkere

♥ smreost 

♥ fyll som mais, paprika, tomat og agurk



1. Smr osten utover hele lefsen

2. Legg p fyllet

3. Rull lefsen sammen og del opp i 4 biter

4. Spis og nyt!

Mmm!

Hanna Marie Stauri

Hei og velkommen! Mitt navn er Hanna Marie og jeg er en 20 r gammel kvinne fra Hamar. Min store lidenskap er teater, samtidig som jeg skriver om hverdagen min, skjnnhet, jentetips, livsstil og det jeg har p hjertet. Kontakt: hannama.blogg@yahoo.no

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no